Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2016 16:54 - ..НАМЕСТО.. ПРОГРАМНА ДЕКЛАРАЦИЯ.. - ОКТОМВРИ 2016- СОФИЯ
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 1077 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.10.2016 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

        ..НАМЕСТО.. ПРОГРАМНА  ДЕКЛАРАЦИЯ.. -  ОКТОМВРИ  2016-  СОФИЯ

Когато в хода на човешката история настъпи необходимост, щото един народ да разкъса политическите окови, които са го привързали о друг, и от всички земни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут, на който природните и божиите закони му дават право, благоприличието уважение към мнението на човечеството изисква той да обяви причините, които са го принудили да се само-отдели. Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните. Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие. Наистина, както би продиктувала разсъдливостта, отдавна установени управления не бива да се видоизменят поради незначителни или преходни причини; и както е показал досегашният опит, човечеството е по-склонно да страда дотогава, докато злините са все още поносими, вместо да ги изправя, унищожавайки системата, на която е привикнало. Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност. Така търпеливо понасяха и нашите колонии и такава е сега необходимостта, която ги принуждава да изменят предишната система на управление. Историята на днешното Статукво на България (Статуквото) ] представлява история на непрестанни противоправни деяния и грабителство, при което пряката цел е да се установи абсолютна тирания над нашите държави. В доказателство нека запознаем безпристрастния свят с фактите.

То (Статуквото) отказа да подпише закони, които са извънредно здравословни и нужни за общественото благо.

То (Статуквото) забрани на своите „губернатори“ да прокарват закони от непосредствено и належащо значение, като нареди да се смятат невалидни, докато не се получи неговото съгласие; и като обявяваше тези закони за невалидни, той изобщо забравяше да си спомни за тях

То (Статуквото)) отказа да признае други закони за уреждане въпросите на големи маси от хора, поставяйки условие, щото тези люде да отстъпят правото си на представителство в Законодателството— право, неоценимо за тях, ала страшно за тираните.

То (Статуквото) свикваше законодателните органи на неудобни и необикновени места, отдалечени от хранилищата на тяхната обществена документация, с едничката цел да ги склони да се преклонят пред неговите решения.

То (Статуквото) неколкократно разпускаше Камарите на представителите (и подменяше изборните резултати), защото с мъжествена твърдост те се противопоставяха на посегателствата му срещу правата на народа. След подобни разпускания то продължително време отказваше да се изберат нови; ето защо, неподатлива на премахване, законодателната власт на много места си бе възвърната от народа; но държавата в същото време остана изложена на заплахата от външна намеса и вътрешни вълнения.

То (Статуквото) правеше всичко, за да затруднява населението на нашата държава, като за тази цел (прокарваше) законите за натурализирането на чужденците, отказа да признае друг закон, освен този, който да насърчи тяхното преселване по нашите места, и постави условия за нови присвоявания на земи.

То (Статуквото) попречи на юридическите власти, като отказа да признае закона за установяване на съдебна власт. Съдиите трябваше да разчитат единствено на неговата воля за своите мандати и за количеството и изплащането на техните заплати.

То (Статуквото) създаде множество нови служби и прати у нас тълпи от чиновници да задяват населението и да му ядат хляба. В мирно време той поддържаше у нас постоянни войски без съгласието на нашето законодателство.

То (Статуквото) стори всичко, за да направи военните независими от гражданската власт и да ги постави над нея.

То (Статуквото) влезе в съглашение с други, за да ни подчини на юрисдикция, чужда на нашата конституция и непризната от нашите закони, давайки съгласието си за всякакви разпореждания на това измислено законодателство

Тяхната защита посредством съдебни фарсове от всякакво наказание за убийствата, които биха извършили над жителите в нашата държава.

Прокара закон за прекъсването на нашата търговия с всички части на света.

За налагане на данъци без нашето съгласие.

За лишаването ни в много случаи от правото на съд и справедливост)

За транспортирането на наши граждани отвъд морето, та там да ги съдят за несъществуващи нарушения.

За отнемането на нашите харти (права), премахването на нашите най-тачени закони и коренно преустройство във формите на нашето управление.

За разпускането на нашите собствени законодателни органи (и фалшифициране на всякакви видове избори)

То (Статуквото) се отказа от властта си тук, обяви, че сме извън негова протекция и поведе война срещу нас.

То (Статуквото) нахлу в нашите води, ограбваше нашите брегове, гореше (съсипваше) градовете (по Черноморието ни), отнемаше (правото) на живота на нашите граждани (и ни заливаше  с чужденци))

То (Статуквото) принуждава нашите сънародници, взети в плен в открито море, да обръщат оръжието си против своята страна, да стават палачи на своите другари и братя (и изгони в емиграция- над 3, 000, 000 български граждани) или да падат от тяхната ръка (също така отказа права и лесни процедури за натурализация на нашите братя от Македония, Бесарабия, Волжка България и други места по света – благословени с българска диаспора.. А сега – чрез саботиран Референдум се опитва да ги лиши от право на гласуване и право някога да се завърнат в страната си..)

То (Статуквото) подстрекава вътрешни въстания против нас и се помъчи да насъска обитателите на граничните райони, безмилостните индиански диваци, в чиито известни правила на войната влиза безогледното избиване на хора от всякаква възраст, пол и състояние.

1.    При всички случаи на това потисничество ние сме изпращали петиции за обезщетявания и корекции в най-смирен тон. Но на нашите безбройни молби отговорът винаги е бил нови противоправни постъпки. Един МОНАРХ“, чиято същност всеки негов акт може да определи като тиранична, е неподходящ да бъде владетел на един свободен народ. Ние не сме останали и до съчувствието на своите братя. От време на време сме ги предупреждавали за опитите на тяхното законодателство да ни наложи недопустима юрисдикция. Напомняли сме им обстоятелствата около нашата емиграция ( на над 3, 000, 000 българи по света.. 1989- 2015 ) и заселване тук (на бежанци) . Призовавали сме тяхната вродена справедливост и великодушие, умолявали сме ги в името на родствените връзки да се отрекат от тези посегателства, които неизбежно биха преустановили нашите връзки и съгласие. Но те също останаха глухи за гласа на справедливостта и на кръвта. Ето защо, като приемаме мълчаливо необходимостта, ние сме длъжни да обявим своето отделяне (от Статуквото) и да ги приемаме занапред, както и останалото човечество, за неприятели във война и за приятели в мир.

И в подкрепа на настоящата Декларация, като се уповаваме твърдо в подкрепата на божественото провидение, ние взаимно се заклеваме в нашия живот, в нашата съдба и в свещената си чест.

.. И НЯМАЙКИ ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ– ДНЕС ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, СЪСТАВЕНО ПО НЕЧЕСТИВ НАЧИН ПРЕЗ 2014, КОЕТО НИ ДОКАРА ДО ПЪЛЕН ПРОВАЛ В ОБЩЕСТВОТО, ИКОНОМИКАТА, СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ДОРИ И НА ЧУВСТВОТО НИ ЗА СВОБОДНИ ИЗБОРИ, ДЕМОКРАЦИЯ И ЕЛЕМЕНТАРНА СПРАВЕДЛИВОСТ...- ..ДОТАМ- ЧЕ ДА СТИГНЕМ.. - .. ДА ЧЕТЕМ И ПРЕНАПИСВАМЕ „ДЕКЛАРАЦИЯТА ЗА  НЕЗАВИСИМОСТ  НА САЩ ОТ 1776 Г.“И ТЯ ДА НИ ЗВУЧИ АКТУАЛНО И ПОЗНАТО- СЛЕД 240 ГОДИНИ-  В ОКТОМВРИ .2016 - ..В ЕВРОПЕЙСКА  БЪЛГАРИЯ !!!

   ТОВА Е СИГУРЕН,, БОЖИ ЗНАК– ЗА ПРАВОТАТА  НА ДЕЛАТА,, КОИТО СЕГА  ПРЕДПРИЕМАМЕ... И КОИТО СМЕ ГОТОВИ.. ДА ИЗВЪРШИМ..!!!

 

 НИКОЛАЙ ГАЦЕВ, 10.10.2016



Тагове:   1853,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3779137
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930