Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2018 10:13 - СЕРДИКИЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ- 2018 Г.
Автор: nikolaigatzev Категория: Политика   
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2018 10:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ПРЕДЛАГАМ СОФИЙСКА(ИЛИ СЕРДИКИЙСКА) КОНВЕНЦИЯ- 2018, СЪС ЗАПАЗВАНЕ НА ПОВЕЧЕТО ТЕКСТОВЕ ОТ „ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ”, НО БЕЗ "ДЖЕНДЪРСТВОТО" И С ПРЕПОРЪКА- ЗА ДАВАНЕ ПРАВОТО- НА ЖЕНИТЕ : ДА СТАВАТ СВЕЩЕНИЦИ, ДА ПРОПОВЯДВАТ В ЦЪРКВА И ДА СТАВАТ ЕПИСКОПИ И ВОДАЧИ НА ЦЪРКВИ..! ВРЕМЕ Е ЗА НОВА,„ОБЩО-ХРИСТИЯНСКА”, РАДИКАЛНА РЕФОРМАЦИЯ!

Не- аз, а Господ Бог и Нашият- Исус Христос, негов Син- ни го е завещал- в „Новия Завет” (преди окастрянето му- от мъжете-участници- в първите църковни Събори и спрямо тогавашните интереси на Римската Империя). Ако се обърнем към ”не-каноничните” Евангелия (които са били отхвърлени - с гласуване(!) на „съборниците- мъже”..- и под заплахата за Императорска разправа с тях..!),  а тези текстове- са достатъчно древни- защото ги откриваме и в най-старите преписи на „Евангелието”, открити- в папирусите, от пещерите на „Наг-Хамади”- 1945 г.

  Там пише.., в „Евангелието на Мария”, в Божието слово - „че преродената Мария Магдалена..- е любим ученик и Апостол на Христа..”(!)- значи Жена е могла да бъде Ученик, Апостол и проповедник на Христа и да има свое ”Евангелие”.  Защо, тогава не го признаем и се правим на поклонници на някакъв не-каноничен- „мъжки култ”?? Пак ли трябва- „.векове да спорим- дали Жената- има душа или не..”?! Смятам, че е дошъл- „Часът на Истината” и Христос, пак ни води– към Него..! Трябва да приемем Евангелското, Литургичното и Каноничното равноправие на Жените- и да възстановим Божията Воля.. ! 

  Това не е апокриф- или Манипулация на Секта, а истинската стойност на „Евангелието” ни! Исус Христос, в „Новия Завет”- разчупва традициите на Старото Юдейство и на Стария свят, на отношението към Жената и на разделенията в тогавашното Общество- и ни вкарва- в Новия Свят, без да отрича Пророчествата на Предишния ни. И няма как- да не ни прави впечатление, че в „Новия Завет” имаме усилено споменаване на понятието: „Бог- баща” и на „Бог- син” и имаме странната  конструкция - за „Божията Майка”, която сякаш- се превъплащава и минава- в - „Светия дух”(!?)- ..който Обича Бога- Баща и сляпо Следва Волята Му(на Небесното!!!), а същевременнно– и Страда за „страстите” на Сина (и за „Земното”!!)- когато Синът-  „земен”, взима- Мъченичеството, Болката на човечеството, Греховете и Ги изкупува. Майката Божия и Жената е явно- връзката на Небесното със Земното, значи- на Висшата Воля със Земната Страст и с Живота. Това е- и биологическото и естественото-а  и оттам- и Божието.. Послание..!

  Самото „изкупуване” на греховете- е древен духовен обичай- на което Христос се подлага, за да „спаси Човечеството” и извърви Пътя- а ние, грешните- защо да се делим- ние, тези, заради които умря Христа и после- Възкръсна . Има равенство- между мъжете и жените- това е Божият Завет- и трябва да го следваме и пазим. Не може да ни е създал- по свой образ и подобие- и Жената- да е нещо: вторично или предмет на Мъжа- както ни учи Исляма..?! Ролите на Светото писание- са ролите на Живота- в което Жената е основна , равна и безспорна!

  Трябва да пазим Жените, да Застанем против Насилието, срещу тях- и да им върнем Божията Воля- да бъдат равни на нас- и в Литургията, Вярата, Служението и Храмовете ни- Господни!

 „Сердикийската Конвенция”- това сме Ние.. и трябва да поемем, отново, по този труден път- както сме го направили през 306- 311г.от Христа-с „Едикта на Галерий”от Сердика- за първото религиозно равноправие и приемането на Християнството.

Николай Гацев  и „Добродетелната дружина”, осн. 1853 г.     София, 25.01.2018 г.



Тагове:   2018,   1853,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikolaigatzev
Категория: Политика
Прочетен: 3780987
Постинги: 709
Коментари: 2438
Гласове: 4448
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930